Live meeluisteren via Winamp® of Mediaplayer
 
Inloggen voor websitebeheer
 

Koffietijd Info: Koken met Dennis

Koffietijd heeft een nieuw rubriek namelijk Koken met Dennis. Dennis van Gelden behandelt eens per maand een heerlijk recept. Zaterdag 26 mei was dit recept een Friandise Tiramisu. Hieronder vindt u de ingredienten en de bereidingswijze.

Dennis van Gelden Ingredienten :
- 3 st. eiwitten van xl eieren
- 3 st. eidooiers van xl eieren
- 3 st. heel ei
- 1 kg. mascarpone
- 7 st. blaadjes gelatine
- 250 gr.suiker
- 2 ds. lange vingers
- 2 dl. aardbeien likeur
- 1 dl. melk

Aardbeien Tiramisu Ingredienten: Voor de gelei
- 5 dl. aardbeienpuree
- 4 st. blaadjes gelatine







Bereidingswijze :
- Sla eerst de eiwitten stijf met 50 gram van de suiker.
- Schep de eiwitten in een andere bak en zet het koud.
- Eidooiers en eieren en de rest van de suiker schuimig wit kloppen.
- Beetje bij beetje de mascarpone erdoor kloppen.
- Gelatine weken in koud water.
- Melk aan de kook brengen en de gelatine erdoor roeren.
- Giet dit al het nog warm is al kloppend door het mascarpone mengsel.
- Als laatste de opgeslagen eiwitten erdoor spatelen.
- Meng de aardbei likeur met 2 dl. Water en een kopje suiker en verwarm dit licht.
- Neem een vierkante bak op schaal van ongeveer 30 cm x 30 cm.
- Bekleed de schaal met een groot vel bakpapier en laat deze aan twee zijkanten van de schaal omhoog steken, ongeveer 2 cm boven de rand uit, dit is om te tiramisu straks uit de vorm te tillen zodat je hem in mooie porties kan snijden.
- Doop de lange vingers 1 voor 1 door de warme aardbeienlikeur en leg ze op de bodem van schaal tot deze bedekt is.
- Als de hele vorm bekleed is, schep dan het mascarpone mengsel voor de helft erop en leg hier nog een laag lange vingers op.
- Schep dan de laatste hoeveelheid van het mascarpone mengsel op de tweede laag lange vingers tot de vorm bijna vol is.
- Laat de vorm twee uur in de koelkast opstijven.
- Maak ondertussen de aardbeien gelei door de 5 dl. Aardbeienpuree of sap te koken en de in koud water geweekte gelatine erdoor te roeren.
- Laat dit afkoelen en giet het dan over de tiramisu.
- Laat nog eens 1 uur opstijven in de koelkast en de tiramisu is klaar.
- Serveer het met verse aardbeien en mint.


Momenteel zijn er geen locatie uitzendingen bekend

Bijgewerkt: 19-10-2017
Nu op Radio 794: Non-stop muziek