Live meeluisteren via Winamp® of Mediaplayer
 
Inloggen voor websitebeheer
 

De geschiedenis van Radio 794

Historie Radio 794
Toen de mediawet de mogelijkheid bood tot het maken van lokale radio, werd halverwege de jaren '80 een werkgroep in het leven geroepen, om ook in Heerde een lokale omroep op te richten.
Er begon een moeizame zoektocht naar een geschikte lokatie voor de studio en naar de noodzakelijke financiele middelen. Na veel en hard werken aan het inrichten van de studio en de zender, konden de programma's van de "Stichting Lokale Omroep Heerde" op zaterdag 1 september 1990 voor het eerst worden beluisterd.

Op 30 december 2006 ging Radio Heerde op in Radio 794, de nieuwe omroep voor de gemeenten Heerde en Epe. In de jaren hieraan voorafgaand was Epe op zoek gegaan naar de meest geschikte partner om hen mede te vertegenwoordigen, waarbij de uiteindelijke keuze op Heerde viel.

Benodigdheden voor een omroep
Toen Radio Heerde in 1990 begon, bezat het 2 card machines, 2 Revox bandrecorders, 2 platenspelers en 2 cd-spelers. Dit was allemaal nodig om een amateur station met vrijwilligers toch professioneel te laten klinken, met betrekking tot de muziek, presentatie en reportages, die nog op casettebandjes werden opgenomen en per bandrecorder moesten worden 'geknipt'.

De computer; tegenwoordig het hart van de omroep.Radio automatisering
Na een lange voorbereidingstijd kon de omroep per medio 2005 haar uitzendingen grotendeels via de computer maken, doordat alle muziek, jingles, promo's etc. in de pc op de harde schijf staan.

Naast het installeren van extra computers met speciale software moest ook alle muziek naar het mp3 formaat worden omgezet.

Deze grote klus is in enkele maanden door een aantal vrijwilligers gedaan. Ook kunnen nu geheel geautomatiseerd non-stop programma's worden uitgezonden.


Locatieuitzendingen:

Infomix
22-05-2018 19:00 uur
Infomix Politiek met bijzondere raadsvergadering Gemeente Heerde
Heerde


Bijgewerkt: 21-05-2018
Nu op Radio 794: Non-stop muziek