Live meeluisteren via Winamp® of Mediaplayer
 
Inloggen voor websitebeheer
 

INSIDEOUT: veelzijdig kunstzinnig weekend

Marjan Kok had eind vorig jaar een waanzinnig idee. De welbekende Eper kunstenares wilde samen met een aantal zielsverwanten een grootscheeps kunstweekend organiseren.

Zeer binnenkort wordt dat idee verwezenlijkt. In het weekend van 26 en 27 juni namelijk, zet de schilderes de deuren van haar huis aan de Norelbosweg wagenwijd open voor bezoekers. Samen met een creatief, maar bovenal zeer aanvullend vrouwelijk kunstenaarscollectief uit de regio, houdt ze het zogenaamde INSIDEOUT-weekend. “Omdat inspiratie van binnen zit. En af en toe moet die inspiratie naar buiten.”

Een andere verklaring van die naam INSIDEOUT? Er is dit weekend zowel buiten als binnen van alles te zien. Het belooft kortom een bont, afwisselend collage te worden van kunst, theater en muziek, aldus Marjan Kok. Bezoekers kunnen zich hier laven aan mooie kunst, zo vertelt de bekende Eper schilderes. Wat haar rol is? “Momenteel schilder ik spelende meisjes. Deze serie met de welluidende titel ‘kinderspel’ is te bewonderen tijdens INSIDEOUT.” De laatste jaren is Marjan Kok voornamelijk schilderes. In de loop der jaren heeft Marjan al verschillende uiteenlopende thema’s uitgewerkt. Vroeger maakte ze eveneens veel bronzen beelden. “Tegenwoordig richt ik me op schilderen. Het is mijn lust en mijn leven. Om die reden geef ik ook schildercursussen. Ik wil dat gelukkige gevoel dat je hebt als je aan het schilderen bent, graag doorgeven aan anderen.”

‘De andere vier’
Naast Marjan Kok zijn Willemien van Gurp, Wanda Schaap, Hennie Schippers en Daan Kien-Absil de andere vier fantasierijke dames die deel uit maken van INSIDEOUT. Willemien van Gurp uit Deventer werkte jaren als creatief therapeut, maar is sinds tien jaar fulltime kunstenaar. Momenteel maakt ze schilderijen waarin ze vervolgens letters en extra gegevens in schrijft en krast. Verder heeft ze een hele serie raku-gestookte koppen van rammen gemaakt. Een mooie selectie van Van Gurps werk is te zijn bij INSIDEOUT.
Wanda Schaap uit Wijhe is een creatief alleskunner. Ze tekent, schildert, fotografeert, maakt filmpjes en werkt daarbij met muziek en originele geluiden. Dat alles giet ze steevast in immer unieke driedimensionale totaalinstallaties waarvan er tijdens INSIDEOUT minimaal vier te zien zijn. Wanda heeft in het verleden Kunstacademies in zowel Enschede als Nunspeet gevolgd.
Hennie Schippers uit Zalk maakt keramische mensbeelden. Die beelden krijgen uiteindelijke en zeer unieke dimensie doordat ze er materiaal aan toe voegt dat ze vindt gedurende de vele wandelingen die ze maakt. Alles wat ze dan vindt, blijkt uiteindelijk een meerwaarde te geven aan haar mensbeelden. En dat zal de bezoeker zeker ook gaan ervaren tijdens INSIDEOUT.
Daan Kien-Absil uit Gorssel is zangeres en theatermaakster. Afgestudeerd aan de Franks Sanders’ Akademie voor musicaltheater is ze al enige tijd haar eigen weg ingeslagen. Tijdens INSIDEOUT exposeert ze zichzelf en hoopt ze de creatieve beleving van de kunstwerken een extra dimensie te geven.
 Leuk detail aan dit veelzijdige kunstweekend? De kunstenaars hebben speciaal voor INSIDEOUT ook de handen ineen geslagen om samen te werken aan één kunstwerk.

Muzikaal nevenprogramma
Naast de kunstwerken en het theater van dit aanvullende vijftal, is er dit weekend ook ruimte voor poëzie, muziek en zang. Zo komen Jan Pieter Boudens (zang) en Erik Raayman (gitaar) op zaterdag een muzikaal aandeel aan de dag leveren. Op zaterdag en zondag zal dichter Gaston Bannier ook acte de présence geven. Verder brengt de Eper muzikant Anton Koopman tijdens dit kunstweekend op gezette tijden zijn wonderlijke muzikale erupties ten gehore.

Het INSIDEOUT-weekend vindt plaats aan de Norelbosweg 6 in Epe. Deze locatie is zaterdag 26 en zondag 27 juni van 14.00 tot 19.00 uur te bezoeken. Ook zeer belangrijk om te vermelden? De entree is gratis.Terug naar vorige pagina
Locatieuitzendingen:

Infomix
15-12-2017 15:00 uur
Glazen Huis Heerde voor Serious Request - 24 uur Radio
Kom langs in Heerde


Op de praotstoel
16-12-2017 10:00 uur
GlazenHuis Special tussen 09:00u en 12:00u
De Brink in Heerde


Sport
16-12-2017 15:00 uur
Uitzending Zaterdagmiddag Plus op 16 december start om 15.00 uur!


Op de praotstoel
23-12-2017 10:00 uur
Praotstoel vanuit Museum Vaassen Historie
Dorpsstraat Vaassen


Bijgewerkt: 15-12-2017
Nu op Radio 794: Programma Radio Gelderland